top of page

What if I fall

1 jaar Addisi. Wat een parcours … Tijd voor een blogartikeltje over de good times en de schrik om te vallen. Misschien kan het ook jou inspireren.Precies een jaar geleden startte ik Addisi op en ruilde ik mijn mooi betaalde vaste job in voor een onzeker bestaan als zelfstandige. Ik heb er lang over gedaan om die stap te durven zetten. Wie me wat beter kent weet: heel lang 😊. Maar het is de beste beslissing die ik kon nemen!


Ik leerde nieuwe mensen en nieuwe omgevingen kennen, ontdekte hoe coaching iets is waar ik graag mee bezig ben, gaf workshops in enkele bedrijven op zoek naar nieuwe invalshoeken en ben aan de slag in een project waar we mooie resultaten aan het neerzetten zijn. Maar vooral : het voelt zó goed om volledig mijn eigen gang te kunnen gaan en zelf keuzes te maken over de richting die ik uit ga.


Die vrijheid heeft evenwel ook een keerzijde. Van buitenaf lijkt het allemaal zo makkelijk te lopen. Als iemand vraagt “Hoe loopt het met de zaak?”, heb ik vaak niet meer tijd dan om te zeggen “super!”. Omdat ik me ook amuseer.

Maar het is ook hard werken. Klanten voor de coachingpraktijk? Die komen niet vanzelf. Folders bussen in de gemeente is leuk ... de eerste paar uren. Een nieuw project vinden? Dat is elke week op LinkedIn en andere sites rond snuffelen. Een voorstel uitsturen en soms het deksel op je neus krijgen. Dat geeft onzekerheid en voor iemand die graag vast houdt aan zekerheden is dat regelmatig wakker liggen met de vraag of ik straks wel een ander project vind. Met mijn talent als ‘bezige bij’ durf ik me niet voor te stellen dat ik niets te doen zou hebben.


Addisi opbouwen vraagt tijd, inspanning én geduld.

Wat is mijn weg? Ik weet het nog steeds niet heel duidelijk. Het pad ontvouwt zich terwijl ik het bewandel. Wie weet waar het me nog brengt … Mijn grootste uitdaging: geduld opbrengen en vasthouden aan het kiezen voor opdrachten die aansluiten bij wat ik wil en waar ik een verschil kan maken, ook al zijn die niet altijd even gemakkelijk te vinden.

Ik geef toe: het is soms net iets makkelijker om daar als coach anderen in te begeleiden dan om dat zelf te doen. Anderzijds, ik ben ervaringsdeskundige en dat is ook weer een troef 😉


Ik bouw verder, dag na dag.

Vol goesting maak ik een verschil voor steeds meer mensen. In projecten en als coach.


En jij? Durf jij te springen?


I bet if you fly too ….

Dat ik jou daar graag al loopbaancoach bij begeleid, had je intussen ook begrepen ;-)
0 opmerkingen

Commenti


bottom of page