top of page

Preventief werken aan stress & burn-out

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022

In België waren eind vorig jaar 485.435 werknemers, zelfstandigen en werklozen al meer dan een jaar niet aan het werk of niet naar werk aan het zoeken omdat ze ziek thuis zaten.

De cijfers nemen naar na jaar toe en dan vooral in de groep mensen die lijden aan depressie of burn-out stijgt : de laatste vijf jaar steeg die met bijna de helft.



Volgens Arbeidsmarktexpert Stijn Baert (UGent) wordt er nog te weinig ingezet op preventie. Bedrijven worstelen met het prijskaartje voor de preventieve acties en kijkt daarvoor naar de overheid. Die overheid zet in op maatregelen om terug te herstarten zoals progressieve werkhervatting en een re-integratietraject.



Individueel kan iemand die worstelt met stressklachten wel preventief een stap zetten om burn-out te voorkomen en dat via loopbaanbegeleiding.

Stress en work/life balans zijn thema's die binnen het gesubsidieerd traject van loopbaanbegeleiding aanvaard worden. Elke werkende Vlaming - en dus ook zelfstandigen - heeft recht op 7 uur begeleiding en die kan je ook inzetten om anders te leren omgaan met stress, conflicten op de werkvloer, zingeving, motivatie en andere uitdagingen waar je voor staat.


Voor iedereen die zich hierin herkent : wacht niet te lang en raadpleeg een loopbaancoach om zo uitval te voorkomen. Je bent heel erg welkom bij mij en mijn collega's van Experts@YourWork die actief zijn over heel Vlaanderen.


Goed idee!? Hier kan je alvast je onmiddellijk je afspraak in Zele inplannen. Van harte welkom!

Twijfel je nog even en wil je graag even een kort kennismakingsgesprek inplannen?

Dan kan je een mailtje sturen naar hilde@addisi.be en neem ik snel contact met je op.


Meer lezen over de cijfers? Dat kan ondermeer in dit artikel in De Tijd hierover.

0 opmerkingen
bottom of page