Vandaag ging aan de slag met een groep leerkrachten in een sessie 'Eerste Hulp bij Stress'.

Benieuwd naar de inhoud? Je vindt hem hieronder.


Zin om ook een workshop in jouw bedrijf of organisatie te organiseren? Aarzel niet me te contacteren!Eerste hulp bij stress
.pdf
Download PDF • 4.11MB

Dagelijks deel ik inspirerende quotes op de Facebookpagina van Addisi, sinds kort ook op Instagram. Dit past perfect bij mijn missie om jou nieuwe wegen naar groei te laten verkennen. De quotes gaan over leven, werk, je missie, verschil maken, doelen stellen én bereiken, veerkracht, energie, …. Ik wil je stimuleren om anders te kijken naar wat voor je ligt én helpen daar mee aan de slag te gaan. Zes maanden later resulteert dit in alvast 182 dagelijkse porties inspiratie. Heb je er een aantal gemist? Geen nood, de meest populaire quotes deel ik hier graag met jou. Feel free om verder te delen!


Absoluut op 1:

"Moet ik dat nu doen?"

Ook bij individuele coaching geeft dit vaak een "AHA!" als mensen er echt mee aan de slag gaan.


Elk van de bovenstaande woorden in vraag zou stellen blijkt zóóóó verhelderend!

 • Wat als 'moeten' 'willen' wordt?

 • Wat als 'ik' het niet meer doe?

 • Is dàt wel wat nodig is?

 • Nu doen?

Pas het maar eens toe op alles wat momenteel op jouw TO DO-lijstje staat en zie wat het geeft. Maar vooral: trek er je conclusie uit en ga daar mee aan de slag.


Dat is meteen ook de perfecte overgang naar quote die op plaats 2 staat:

"Weten is niet genoeg. Je moet het toepassen... Willen is niet genoeg, je moet het doen!"

Herkenbaar ook voor jou? Lezen, kennis vergaren in je hoofd wel weten wat te doen en toch niet in beweging komen...?


De eerste stap naar actie is de allermoeilijkste. Maak die niet te groot. Start klein, maar start. Lukt het niet alleen dan is het misschien het moment om er compagnon de route bij te halen, een coach die jou van denken naar doen brengt.


Frank Zappa vervolledigt de top 3.

"De geest is als een parachute. Hij werkt alleen als hij open is."

Fijn dat ook die quote er uit sprong, want het is niet zo'n evidente. Belemmerende overtuigingen staan die openheid vaak in de weg. Overtuigingen waar je je vaak niet bewust van bent maar die wel heel erg jouw kijk kunnen bepalen/beperken.


En verder?

De volgende tien quotes werden ook gretig gedeeld en becommentarieerd. Benieuwd welke van de 13 jou het meest raken.

Goesting naar meer?

 • Volg Addisi op Facebook en ik trakteer je elke dag op nieuwe inzichten.

 • Beter nog: ga aan de slag met je favoriete quote! Wie weet wat het je oplevert?

 • Compagnon de route nodig? Daar kom ik als coach graag in beeld. Zo blijft het niet bij weten maar ga je ook echt verandering in gang zetten. Bel/mail me gerust om even kennis te maken en we bekijken samen hoe zo'n traject voor jou er kan uitzien.


Veel succes! Hilde, hilde@addisi.be, 0473/94.79.64


En jij, hoe gaat het eigenlijk met joú? Er is heel veel aandacht voor mensen die fysiek kwetsbaar zijn door het Coronavirus. En dat is heel terecht ook! Maar dit doet ook iets met ons. Dit doet iets met mij. Angst om wat er allemaal gebeurt. Zoveel zaken waar we geen grip op hebben. Contacten met vrienden die op een laag pitje komen. Schrik voor ouders, oma’s en opa’s die een besmetting misschien niet overleven. Verdriet om iets waar je naar uitkeek dat nu niet kan doorgaan. En wat met je zaak, overleeft die het … Een rollercoaster van emoties en jij die je sterk wil houden. Want mogen ze er wel zijn die emoties, als er zoveel ergers aan de hand is? Dus zeg je niets, krop je het op maar ratelt het op de achtergrond wel door.


Nochtans helpt praten om je terug beter te voelen.

Dat voelen we niet alleen aan, onderzoek bewijst dit ook. Maar praten doe je pas als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Dus daarom mijn warme oproep om in de zorg voor elkaar ook dít mogelijk te maken. Voor elkaar en voor jezelf. Ik vond schitterende illustraties hiervoor bij Warme William. Deze actie is gericht op jongeren, maar de boodschap ervan mag toch zoveel breder gaan!
Ja, het is OK dat jij je zorgen maakt. Ja, het is OK als jij ook even op adem moet komen. Ja, het is OK als het je even te veel wordt. Het is ook OK al je bang bent. Het is een gevoel dat er mag zijn.


Het Rode Kruis en de Wereld Gezondheidsorganisatie ontwikkelden 6 tips om zorg te dragen voor jezelf en anderen. Ik deel ze graag met jou. Praat erover met iemand in je omgeving. Lukt dat niet, dan weet je mij te vinden? Bel even of stuur een berichtje via messenger. Meer op https://www.facebook.com/AddisiCoaching/CONTACTEER ONS

Addisi - Hilde Van Damme

hilde@addisi.be

0473/947964
Praktijkadres 1:
Lokerenbaan 110-118, Zele

Praktijkadres 2:
Hofstee 43, Opdorp

 • Facebook Social Icon
 • Twitter
 • LinkedIn

AFSPRAAK ONMIDDELLIJK BOEKEN

Klik hier

JE VRAAG VIA MAIL

© 2023 by Lee Phan. Proudly created with Wix.com

CONTACTEER ONS

Addisi - Hilde Van Damme

hilde@addisi.be

0473/947964
Praktijkadres 1:
Lokerenbaan 110-118, Zele

Praktijkadres 2:
Hofstee 43, Opdorp

 • Facebook Social Icon
 • Twitter
 • LinkedIn

AFSPRAAK ONMIDDELLIJK BOEKEN

Klik hier

JE VRAAG VIA MAIL

© 2023 by Lee Phan. Proudly created with Wix.com