top of page

Wanneer ben jij op je best?

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019


Waarvoor kom jij ’s morgens met plezier uit je bed?

Waar ben je echt goed in?

Maak je daarmee het verschil?

En zijn er mensen bereid jou daarvoor te betalen?

Bingo … Als jij daar 4 keer een positief antwoord kon op bedenken. IKIGAI! Als je die 4 antwoorden op elkaar kan laten vallen en je jouw levensdoel, je Purpose, je Why hebt gevonden.Zo kort als het hier opgeschreven staat, zo lang is vaak de zoektocht naar je IKIGAI. En toch:


Een eerste stap is er bij stil te staan.

Vorig jaar sprong ik uit mijn glazen kooi van een goed betaalde job naar onzeker ondernemerschap. Het was een sprong die me dichter bracht naar mijn IKIGAI, mijn reason for being. Een sprong naar waar ik op mijn best ben en waar ik gelukkig van word.


Mijn eigen nieuw bedrijf, Addisi, staat voor ‘nieuwe weg’ en dat is precies waar mijn toegevoegde waarde ligt: ondernemende mensen op weg zetten naar keuzes die (opnieuw) een goede fit hebben met waar zij op hun best zijn.

Mijn ambitie is om de mensen met wie ik werk de goesting, energie en tools te geven om deze nieuwe wegen te verkennen. Wegen die dicht aansluiten bij hun DNA, bij hun WHY.


Als projectleider of facilitator van workshops deed ik dat toch nog toe al gedeeltelijk. Steeds vaker doe ik dat in de rol van coach, 1-op-1. Meer het proces begeleiden naar die eigen WHY van de coachee en minder in de realisatie zelf duiken. Dàt is de fit is waar ik op mijn best ben en waar ik verschil kan maken.


Heb je dat extra duwtje nodig? Hulp nodig bij het vinden van jouw Purpose, jouw ‘reason for being’, jouw Ikigai? Geef me dan zeker een seinje! Ik sta klaar om al mijn coachingsskills in te zetten om jou, en je team, op dat parcours begeleiden en datgene naar boven te laten komen waar jij op je best bent. Waar jij met plezier ’s ochtends voor uit je bed komt.

P.S. Wil je wat meer weten over Ikigai? Het fantastische boek dat Christina Van Geel hierover schreef is absoluut een aanrader. In haar zoektocht gaat ze op pad met zeven 'wijzen'. Stuk voor stuk mensen die jou een fijne spiegel voorhouden en goesting geven om zelf op zoek te gaan naar jouw pad. Meer hierover op www.inhetspoorvanikigai.be.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page