top of page

Alles is vergankelijk en dat is goed nieuws

Bijgewerkt op: 29 dec. 2022Deze quote haalde ik uit de podcast 'The Way Out is In' van Plum Village, een Zen Boedhistische gemeenschap in Frankrijk. Het is een podcast over vergankelijkheid.

‘How to handle life when everything changes?’.


Wat ik er zo krachtig aan vind is het inzicht dat vergankelijkheid zoveel mooie kanten heeft, terwijl het in eerste instantie misschien doet denken aan dierbare mensen en dingen die we verliezen.

Alles het in het leven is vergankelijk van aard. De grond waarop je loopt, planten in je tuin, de buurt waarin je leeft, de collega’s waarmee je samenwerkt, … Morgen is niets identiek aan vandaag. Grote of kleine verschuivingen hebben op hun beurt weer impact. De circle of life, die zich op alle vlakken toont.


Dat betekent ook: wie of wat jíj bent vandaag, is anders dan wat je morgen zal zijn. Dat betekent eveneens: ook afzien en lijden zijn vergankelijk. Er is een uitweg.


Zelfs als je daar niet actief naar op zoek gaat, er komt verandering. Maar hoe krachtig kan het zijn om vanuit dat inzicht mee te surfen op die mogelijkheid om niet alleen af te wachten tot dingen veranderen, maar ook in het hier & nu zélf die beweging mee aan te zwengelen.

Kijk eens met de bril van vergankelijkheid naar je leven en naar die moeilijke situaties. Het laat je toe om vrijer te zijn en opent mogelijkheden.


0 opmerkingen

Comments


bottom of page