top of page

Omgaan met stress in tijden van corona.

En jij, hoe gaat het eigenlijk met joú? Er is heel veel aandacht voor mensen die fysiek kwetsbaar zijn door het Coronavirus. En dat is heel terecht ook! Maar dit doet ook iets met ons. Dit doet iets met mij. Angst om wat er allemaal gebeurt. Zoveel zaken waar we geen grip op hebben. Contacten met vrienden die op een laag pitje komen. Schrik voor ouders, oma’s en opa’s die een besmetting misschien niet overleven. Verdriet om iets waar je naar uitkeek dat nu niet kan doorgaan. En wat met je zaak, overleeft die het … Een rollercoaster van emoties en jij die je sterk wil houden. Want mogen ze er wel zijn die emoties, als er zoveel ergers aan de hand is? Dus zeg je niets, krop je het op maar ratelt het op de achtergrond wel door.


Nochtans helpt praten om je terug beter te voelen.

Dat voelen we niet alleen aan, onderzoek bewijst dit ook. Maar praten doe je pas als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Dus daarom mijn warme oproep om in de zorg voor elkaar ook dít mogelijk te maken. Voor elkaar en voor jezelf. Ik vond schitterende illustraties hiervoor bij Warme William. Deze actie is gericht op jongeren, maar de boodschap ervan mag toch zoveel breder gaan!
Ja, het is OK dat jij je zorgen maakt. Ja, het is OK als jij ook even op adem moet komen. Ja, het is OK als het je even te veel wordt. Het is ook OK al je bang bent. Het is een gevoel dat er mag zijn.


Het Rode Kruis en de Wereld Gezondheidsorganisatie ontwikkelden 6 tips om zorg te dragen voor jezelf en anderen. Ik deel ze graag met jou. Praat erover met iemand in je omgeving. Lukt dat niet, dan weet je mij te vinden? Bel even of stuur een berichtje via messenger. Meer op https://www.facebook.com/AddisiCoaching/0 opmerkingen

Comments


bottom of page