top of page

Makkelijk starten met je dankbaarheidsdagboek (Én zo je geluk en gezondheid verhogen)

Het is gemakkelijk om de goede dingen en mensen in ons leven als vanzelfsprekend te beschouwen. Toch blijkt uit onderzoek dat als je hier bewust dankbaar voor bent, dit heel diepgaande gevolgen heeft voor ons welzijn en onze relaties. Mensen die regelmatig dankbaarheid uiten, genieten van een betere gezondheid en meer geluk.


Daarom is het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek een heel makkelijke én effectieve manier om je welzijn te versterken. Het helpt jou een grotere waardering te ontwikkelen voor het goede in je leven. En zo draag jij dus bij aan je eigen gezondheid en geluk.


Maar hoe doe je dat dan? 8 tips om er een succes van de maken.

Extra overtuiging nodig voordat je start, lees dan even verder onder de tips :-)
Is dit niet wat zweverig? Nee, en wel om drie redenen.


  1. Hoewel het belangrijk is om slechte gebeurtenissen te analyseren en ervan te leren, kunnen we soms te veel nadenken over wat er misgaat en niet genoeg over wat goed gaat in ons leven. Een dankbaarheidsdagboek dwingt ons om aandacht te schenken aan de goede dingen in het leven die we anders als vanzelfsprekend zouden aannemen. Op die manier beginnen we meer afgestemd te raken op de dagelijkse bronnen van plezier om ons heen - en kan de emotionele toon van ons leven ingrijpend veranderen.

  2. JA, het is echt essentieel om over deze gebeurtenissen te schrijven: wanneer we gedachten vertalen naar concrete taal maakt dit ons er meer bewust van, waardoor de emotionele impact verdiept.

  3. Er is intussen ook heel wat wetenschappelijke evidentie over het verschil dat het uiten van dankbaarheid kan hebben.


Dank je wel om even de tijd te nemen om dit artikel te lezen. En veel plezier in de uitvoering ervan :-) Laat gerust even weten hoe je het ervaart om hiermee aan de slag te gaan. Vele groeten Hilde

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page